Skip to content

Baarmoederheling

Baarmoederheling

Er is een lijn van vrouwen die zichzelf van het lijden hebben bevrijd.
Deze vrouwenlijn wil dat wij ons het volgende herinneren:

~ De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven. ~

Wat weten we over de baarmoeder? 

De baarmoeder op fysiek niveau;

Het is de plek waar een embryo zich innestelt, daar ergens in je buik. Maar waar zit het nu precies? Het ligt achter het schaambeen, achter de blaas. Wanneer je niet zwanger bent heeft het ongeveer de vorm van een peer. Het bestaat uit twee delen, “het lichaam” waar de innesteling van de embryo plaatsvindt en de baarmoederhals, die in verbinding staat met de vagina.

De baarmoeder op energetisch niveau;

Je baarmoeder is een enorme krachtbron, het is een oneindig reservoir van vrouwelijke wijsheid, liefde, universele levensenergie en seksuele energie.

Zelfs als je baarmoeder fysiek verwijderd is, is deze energetisch gezien nog aanwezig. Naast ons fysieke lichaam hebben we namelijk ook een energetisch lichaam. Op energetisch niveau kun je heling brengen.  Het woord zegt het al. Na een dergelijke healing zeggen vrouwen regelmatig “het voelt alsof ik weer heel ben”.

De baarmoeder is het magnetische centrum van de vrouw, de plek van waaruit de wet van de aantrekkingskracht werkt. Elektromagnetisch gezien is de baarmoeder een negatieve pool, de vrouw ontvangt hiermee de levensenergie en de liefde. De vrouw geeft liefde vanuit haar hart. Bij mannen werkt dit andersom, zij penetreren de liefde vanuit hun genitaliën en hun energiecentrum (de Hara) en zij ontvangen met hun hart.

De baarmoeder op emotioneel niveau;

Helaas absorbeert de baarmoeder niet alleen levensenergie en liefde maar ook emoties. Alle emoties, dus ook negatieve emoties liggen in de baarmoeder opgeslagen. Emoties behoren vloeibaar te zijn net als water, wanneer we onze emoties onderdrukken kan het water niet meer vrij stromen en worden we ziek. Wanneer je je bewust bent van je baarmoeder kun je deze plek reinigen van vastgezette emoties. Het vormt dan juist je veilige basis van waaruit je zacht en in bloei mag zijn, geopend tot in de oneindige diepte. De energie kan dan vrij door je lichaam stromen en vanuit je hart  durf je als vrouw je kracht en je liefde de weide wereld in te stralen.

De baarmoeder op intellectueel niveau;

Wist je dat je baarmoeder ook een brein heeft? De intelligentie hiervan kun je met je normale hersenen niet bevatten. Je baarmoeder geeft je namelijk toegang tot een wijsheid die verbonden is met het gehele universum. We noemen het ook wel ons onderbuik gevoel, je innerlijke stem.

De universele baarmoeder van creatie;

De innerlijke stem spreekt vanuit de stilte. De stilte, de leegte, de nulpunt energie, het heilige, het zwarte gat, er zijn tal van woorden voor. Op alle vragen ligt hier het antwoord, hier ligt vrede, overvloed, vertrouwen. In de leegte speelt geen tijd, ruimte of vorm. Hier is alleen een oneindigheid aan mogelijkheden. Vanuit de leegte ontstaat creatie. Je baarmoeder dient dus niet alleen voor het dragen van een baby maar ook voor het tot leven brengen van alle creaties.

De baarmoeder en seksuele energie;

Seksualiteit vormt een poort naar goddelijke energie, de leegte. Om te voorkomen dat deze kracht beschikbaar zou worden voor velen, hebben machthebbers seksualiteit bestempeld als iets dat verkeerd en vies is.  Als een gevolg hebben zowel mannen als vrouwen weinig bewustzijn over hun lichaam en negeren ze de wijsheid van het lichaam. Al het misbruik rondom seksualiteit is diep in het celgeheugen van de mens opgeslagen.  Gelukkig heeft de baarmoeder een herstellend vermogen. Het transformeert je angsten en pijnen, zodat je durft te openen en liefde durft te delen.

De baarmoeder en het zelfherstellende vermogen;

Het herstellende vermogen is alleen werkzaam als het aangesproken wordt. Het vraagt jouw aandacht en bewustzijn. We hebben echter niet geleerd om aanwezig te zijn in dit gebied. Het goede nieuws is dat bewustzijn voor de baarmoeder enorm toeneemt. Een grote rol hierin speelt de Rite of the womb. Dit krachtige ritueel dat zijn oorsprong heeft uit de jungle van Peru, mag nu doorgegeven worden aan de wereld. 

(*Tekst hierboven is van Ernistine van der Pol)

De 13de Rite;

De 13de Rite is een geschenk aan jezelf. Door de energie van de inwijding, die zowel een heling als een zegening is, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. De collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang ontkent, onderdrukt en misbruikt. Als vrouw draag je bewust of onbewust de pijn en het verdriet van je moeder en grootmoeder(s) of verwondingen uit een ver verleden. Of je hebt een kwetsuur opgelopen, waardoor je vrouwelijke kracht voor een groot deel verloren is gegaan.

Verwondingen kunnen o.a. zijn; miskramen, overleden of doodgeboren kinderen in de buik van jou of van jouw moeder maar zelfs ook van jouw oma. Deze energie van pijn/verdriet/teleurstelling/machteloosheid/boosheid/schuld kan jij hebben gevoeld van hen en overgenomen in jouw systeem. 

Ook kan het zijn dat jouw moeder/oma is misbruikt en wanneer jij groeit in de buik van je moeder, dan kan je iets mee hebben gekregen van deze energie. Dit kan dus dieper door de generaties heenlopen.

Als je gelooft in meerdere levens, dan kunnen daar ook nog ervaringen diep op jouw ziel liggen, die hier mee te maken hebben. Vroeger werden vrouwen vaak onderdrukt. 

Of misschien ben jij  in dit leven misbruikt of was er sprake van seksuele intimidatie op welke wijze dan ook? Al die ervaringen en energie worden opgeslagen in je systeem/vagina/baarmoeder en dit kan je helen door de baarmoeder heling-als je dit heelt-heel je het ook voor jouw kinderen.

Soms merk je een bepaalde boosheid, woede of onmacht opkomen als je hierover iets in het nieuws hoort (misbruik) of bijvoorbeeld in een film. Dit kan heel veel emoties oproepen, terwijl je in dit leven niet zo’n ervaring hebt opgedaan. Diep van binnen wordt er iets getriggerd. Dit zou dus een ervaring kunnen zijn uit een vorig leven of een (weggestopte) ervaring uit dit leven.

Het kan ook zijn, dat je een geboortetrauma meegemaakt van je eigen geboorte of van jouw kinderen die diepe sporen hebben achtergelaten.

Dit alles kan van invloed zijn op jouw functioneren nu als vrouw. Je kunnen neerzetten in dit leven en jouw creatie vermogen. Je kan blokkades ervaren wanneer de energie op deze plek (baarmoeder) niet mooi kan stromen. Jouw grootste (creatie) en kracht zit namelijk in jouw baarmoeder- de plek die zo krachtig is en waar zelfs een kindje kan ontstaan. 

Ook wanneer je in dit leven geen kinderen kon krijgen (op welke wijze dan ook) is de baarmoederheling helend.

Kan jij genieten van intimiteit/seks?

Kan jij je echt openstellen voor seks? Kan je helemaal vrij zijn en vrij voelen? Of kan je je niet echt openstellen maar is er in dit leven niets gebeurd en loop je zelf ook met deze vragen rond (waarom je er niet van kan genieten en waarom je je niet kunt openstellen). Wel eens aan ervaringen in dit leven gedacht of vorige levens gedacht? Of de energie die jij over hebt genomen van jouw moeder/oma door de ervaringen die zij hebben meegemaakt?

Dus eigenlijk alles wat ons als vrouw angst of diep verdriet heeft veroorzaakt.

Echter, NU is het moment aangebroken dat jij je weer mag herinneren wie je werkelijk bent: Boordevol power en dus ook zacht, liefdevol en wijs.
Dit geldt voor alle vrouwen.

De vrouwenspirit van de jungle herinnert ons aan deze eenvoudige en essentiële waarheid:

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.

Deze vrouwenlijn heeft ons via de wijsheid van de jungle het geschenk gegeven van de 13de rite van de Munay-Ki: de Rite van de Baarmoeder. Deze rite van de Munay Ki staat volledig los van andere Munay Ki initiaties en kan dus geheel los daarvan ontvangen worden. Het getal 13, staat voor de 13 manen. Vrouwen die de rite ontvangen hebben kunnen de rite weer doorgeven.

Gedurende deze ceremonie ontvang je de Rite van de Baarmoeder. Aan het einde van het filmpje (hiernaast) zie je hoe dat er uit ziet. Vrouwen zonder baarmoeder kunnen de Rite uiteraard ook ontvangen. Voor elke vrouw is deze ceremonie van waarde. Voor ontvangst van de Rite wordt er door elke vrouw vooraf persoonlijk werk verricht.

In een cirkel maak je bijvoorbeeld op een natuurlijke manier contact met datgene wat je wilt loslaten. Nadat er weer creatie-ruimte is ontstaan maak je contact met datgene wat je wilt manifesteren. Hierna wordt de Rite overgedragen door de Womb Keeper(s). De Rite is een energieoverdracht vanuit de kosmische baarmoeder via de initiator naar jou. Het ritueel heelt je en laat je herboren worden in schoonheid, kracht en waardigheid van het vrouw zijn.

Je kunt jezelf dit geschenk geven bij uitdagingen rondom je menstruele cyclus, vruchtbaarheid, zwangerschap, overgangsklachten en dergelijken. Het is ook een krachtig wijze van herinneren en verbinden met je diepe vrouwelijke essentie, met de daarbij horende mysterie, haar kracht en wonderbaarlijke schoonheid.
Het is een prachtig geschenk en overgangsritueel bij bepaalde veranderingen in je leven of bij traditionele overgangsfases, zoals huwelijk/echtscheiding, geboorte/overlijden, zwangerschap, menopauze, spirituele of persoonlijke ontwikkeling, enzovoort.

Zie eventueel ook 

Laten we onze baarmoeder helen. Laten we de baarmoeders van onze moeders, zussen en dochters helen. Op deze wijze brengen we ook heling aan Moeder Aarde.

Ben je geraakt door deze tekst? Dan weet je dat je nog iets mag helen bij jezelf.

Deze heling zal plaatsvinden in een groep, omdat de verhalen van anderen ook helend zijn voor jou.

Plaats: Echten DR in

Olde Karke

Datum:

Investering: 100 euro incl. koffie/thee/ en gezonde hapjes.

Programma

13:00 Welkom

Delen verhalen rondom baarmoeder-zwanger willen worden- menstruatiecyclus-miskramen; kindjes die niet konden komen-abortus-misbruik-ongewenst kinderloos- bevalling-zwangerschapsverhalen. Delen is helen; je mag delen wat jij kwijt wilt.

Informatie over de baarmoeder

Uitwisselen verhalen (ervaringen)

Meditatie-heling baarmoeder samen

Eigen ritueel

Ontvangen Rite

Delen van ervaringen (einde om 17:00)

Max: 6

Uit liefde kies ik voor mezelf

De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP Hoogeveen
T: 06-38135618
info@uitliefdekiesikvoormezelf.nl
Bedrijfsverzamelpand De Drentse Werf

Selecteer een Afleverpunt