Skip to content

Emotional Freedom Technique

Emotional Freedom Techniques (E.F.T.):
In het leven maak je allemaal verschillende dingen mee. Er kunnen allerlei gebeurtenissen, trauma’s of opmerkingen zijn, die een diepe indruk achterlaten hebben in jouw leven en daardoor ook op jouw lichaam. De cellen in je lichaam hebben een geheugen. Alle ervaringen en emoties worden opgeslagen. Deze ervaringen kunnen jouw energiesysteem en levensenergie en levenslust ernstig verstoren. Ons lichaam bestaat uit energie en energiebanen. De energie kan daardoor niet meer vrij stromen: er kunnen zowel fysieke als emotionele klachten ontstaan.

Hoe werkt E.F.T.?
Je klopt met je vingers op specifieke E.F.T. punten op het lichaam, waarbij je de scène/lichamelijke klacht benoemt, hierdoor zullen de verstoringen zich oplossen. Tijdens het kloppen ga je ook inzichten krijgen. Het is een geweldige, snelle, effectieve, wetenschappelijke bewezen techniek, die een beroep doet op het zelf-genezend vermogen genezen van het lichaam. Het is een tool, die je altijd bij je hebt en die je ten alle tijde zelf kunt toepassen en inzetten. Het zal je veel inzichten geven en een enorme groei opleveren. Je zult uit de slachtofferrol gaan stappen en je eigen verantwoordelijkheid voor het leven gaan nemen.

Signalen:
Het lichaam wil het verdriet, pijn en trauma’s heel graag kwijt. Vaak geeft het lichaam allerlei lichamelijke/geestelijke signalen af, om jou te helpen. We worden depressief of krijgen lichamelijke klachten. Onder deze klachten zit een emotie/ervaring. We kunnen de situatie/scène als ingang nemen voor een E.F.T. sessie, maar ook de lichamelijke klacht. Door het kloppen op deze klacht komt de werkelijk scene omhoog die hier mee te maken heeft en die dus voor de klacht(en) zorgt. Dit kunnen zelfs ervaringen zijn, die je op hebt gedaan als kleuter bijvoorbeeld. Het lichaam heeft werkelijk alle ervaringen opgeslagen. Het lichaam werkt zo ongelooflijk mooi. Mijn visie is dat praten helpt, maar niet voldoende. Het lichaam wil de ervaring(en) ook heel graag loslaten. E.F.T. is een prachtig en krachtig middel daarvoor. Een scène/gebeurtenis komt vaak in een heel ander daglicht te staan. Je gaat je echt bevrijdt voelen.

Het effect van E.F.T:
Door het kloppen op de specifieke E.F.T punten op het lichaam komt jouw ervaring(en) en emoties omhoog. Het lichaam kan dan eindelijk de opgedane ervaring en emoties los gaan laten. De energie kan daarna weer vrij stromen. De herinnering blijft, maar de emotie verdwijnt. Hierdoor kan er bij jou eindelijk een enorme rust en ontspanning ontstaan. Je voelt je weer zeker en krijgt weer levensenergie.

E.F.T. is een hele krachtige en snelle techniek die wetenschappelijk is bewezen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat E.F.T. drie keer effectiever werkt dan E.M.D.R. Na de sessie kan je last hebben van hoofdpijn, moe zijn of de volgende dag een brak gevoel ervaren. Dat is logisch, het lijf heeft trauma losgelaten en en moet weer helemaal opnieuw “resetten”. Je hebt het verdriet al zo lang bij je gedragen dus dat kan een heel onwennig gevoel geven. Daarom is het belangrijk om na de sessie goed naar jouw lijf te luisteren. Wil je even liggen of slapen doe dat dan. Wees liefdevol voor jezelf en lijf. Aan jezelf werken is pittig maar zeer bevrijdend. Het is heel belangrijk na de sessie maar ook de dagen erna veel water te drinken omdat er veel afvalstoffen, pijn, verdriet en trauma is vrijgekomen. Die mag je dus weg gaan spoelen. Ook douchen na een sessie is van essentieel belang. Zorg op een liefdevolle manier voor jezelf. Sommige mensen ervaren geen klachten maar zijn na een E.F.T. sessie juist heel vol energie.

Verschil in effect tussen psychotherapie en E.F.T.
In een gerandomiseerd onderzoek met controlegroep (RTC, welke de gouden standaard is van wetenschappelijk onderzoek) van Dr. Dawson Church en zijn onderzoeksteam, werd het cortisolgehalte van 83 vrijwilligers gemeten en die werden verdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg één uur E.F.T. De tweede groep kreeg één uur psychotherapie (gesprekstherapie). De derde groep (de controlegroep) kreeg geen enkele behandeling.

De onderzoekers hebben het cortisolgehalte voor en na de behandeling gemeten. Het cortisolgehalte werd gemeten omdat dit het stresshormoon van het lichaam is. Als het stressgehalte omhoog gaat, gaat het cortisolgehalte omhoog. Toen de onderzoekers het cortisolgehalte van de E.F.T. groep gemeten hadden na de behandeling dachten ze dat er iets mis was met de apparatuur. Het cortisolgehalte van de E.F.T. groep was significant gedaald in korte tijd. Ze keken nogmaals alle apparatuur na en testten nogmaals, totdat ze tot de conclusie kwamen dat er niets aan de hand was met de apparatuur, maar dat E.F.T. werkt!
De uiteindelijke resultaten van dit onderzoek lieten zien dat het cortisolgehalte van de eerste groep, de E.F.T. groep, na één behandeling van een uur, met 24% was gedaald. De tweede en de derde groep lieten geen verandering zien in hun cortisolgehalte. De onderzoeksresultaten waren dat EFT de activiteit tussen de sympathische en parasympathische delen in de hersenen in balans bracht.

“E.F.T. creëert balans, de gouden standaard voor gezondheid en welbevinden”

Gerelateerde afbeelding

Uit liefde kies ik voor mezelf

De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP Hoogeveen
T: 06-38135618
info@uitliefdekiesikvoormezelf.nl
Bedrijfsverzamelpand De Drentse Werf

Selecteer een Afleverpunt