Skip to content

Niet lekker in je vel

Zit je niet lekker in je vel?

~Het leven brengt ons in contact met mensen en situaties die we nodig hebben ~

Heb je het gevoel dat je niet lekker in je vel zit maar kan je er maar niet achter komen wat er aan de hand is? Blijf je voor je gevoel maar rondjes lopen en kom je er maar niet uit? Of loop je rond met een groot geheim? Heb je allemaal vreemde lichamelijke klachten? Het lichaam werkt eigenlijk heel mooi en prachtig! Het wil jou graag helpen en daarmee geeft het deze boodschappen af.

Innerlijke kind:
We zijn nu volwassen mensen maar diep van binnen zit nog steeds “het kind” in ons. We noemen dat ook wel: “het innerlijk kind”. Dit kind heeft allerlei ervaringen opgedaan in het leven. Fijne ervaringen maar ook pijnlijke, traumatische ervaringen zoals: afwijzing, rouw en verlies. Het is belangrijk, dat jij deze ervaringen goed hebt verwerkt want anders houd jij hier in het dagelijkse leven steeds last van. Het is wel de vraag of dit mogelijk was in jouw gezin. Kon je thuis over jouw gevoelens praten? Vaak is dit niet het geval geweest en hebben we het opgekropt en weggestopt. Vaak heb je eigenlijk niet door, dat jouw innerlijke kind om aandacht vraagt. Je merkt wel dat je niet lekker in je vel zit, je voelt je depressief, lusteloos en niet blij maar je kan eigenlijk helemaal niet plaatsen waarom jij je zo voelt. Soms zijn we geneigd om drank of drugs of andere verslavingen te gaan gebruiken om deze gevoelens weg te duwen. Zo proberen we ons leven onder controle te houden. We hebben geen binding met onszelf en zoeken in de verslavingen binding. Je weet zelf dat dit niet de oplossing is, maar je weet geen andere weg. Het is je niet geleerd.
Het is het kind in je, die graag wil dat jij aandacht gaat schenken aan het verdriet, boosheid en pijn wat er nog zit. Het wil gezien en gehoord worden. Het blijft net zo lang op jouw bel drukken, totdat jij een keer open gaat doen. 

Spiegels:
Als je niet aan de slag gaat met jouw pijn en verdriet dat word jij door je omgeving steeds aangeraakt in de vorm van situaties, conflicten en gebeurtenissen. Het zijn steeds alarmbellen om aan jezelf te gaan werken. We zijn ons dat vaak helemaal niet bewust. Het leven wil ons op allerlei manieren helpen om de pijn te gaan helen. We worden in contacten met anderen steeds aangeraakt in de pijn van toen, met als doel dat we het mogen gaan oplossen en helen. Soms worden we afgewezen door onze partner of baas. Zij kunnen bijvoorbeeld symbool staan voor jouw vader/moeder die jou in je jeugd steeds afwees. We mogen deze pijn gaan onderzoeken. Deze situaties en conflicten hebben dus een diepere, onderliggende boodschap voor ons. Hebben we dit door en willen we het aangaan? Dit blijft doorgaan, totdat we de deur voor ons innerlijk kind open gaan doen. Je partner, jouw kind,  je baas of de buurman is niet de schuldige, je mag het in jezelf gaan zoeken. Zij helpen je alleen maar door de pijn aan te raken. Deze conflicten met je baas of je partner zijn eigenlijk dus cadeautjes op je pad, ze komen je hierdoor juist helpen. Dus kom uit de slachtofferrol en ga naar binnen bij jezelf.

Stoompan:
Ik vergelijk het wel eens met een stoompan. In de begin jaren lukt het je nog wel om de deksel op de pan te houden. Diep van binnen weet je de antwoorden en weet je waar de pijn vandaan komt maar we zijn geneigd om de deksel op de pan te houden. We dragen maskers en we gaan rollen spelen om alles onder controle te houden. Soms vluchten we in drugs of andere verslavingen om maar niet te hoeven voelen. We weten namelijk niet wat er gaat gebeuren wanneer we de deksel er vanaf pakken. Kunnen we de stoom handelen? Durven we het verdriet onder ogen te gaan zien? Daar zit vaak angst onder. We zijn bang de controle te verliezen. Maar het kost inmiddels veel energie om de druk in de pan onder controle te houden. Het is heel vermoeiend om de deksel er op te houden. Er komt een dag, dat je dat niet meer gaat lukken. De energie de eruit wil, gaat zich vaak op een andere manier manifesteren, vaak door lichamelijke klachten. Het lichaam geeft vele signalen af. Eerst in de vorm van kleine keien, dan worden de stenen al wat groter. Het lichaam blijft maar doorgaan om signalen af te geven totdat er een hunebed op je hoofd valt in de vorm van bijvoorbeeld een burn-out, ontslag, jouw relatie loopt stuk of je krijgt een ongeluk. Het leven legt jou dan letterlijk even stil, omdat je naar binnen mag gaan. Er is geen weg terug, je zult aan de slag moeten met jouw pijn en verdriet.

Helen:
Ik heb allerlei verschillende tools in huis om het innerlijke kind te helen. Kijk onder “werkwijzen” welk tools ik in huis heb. Vaak voel je zelf al waar je naar toe getrokken wordt, geef dit aan tijdens het consult.

In mijn praktijk:
We gaan kijken naar wat jouw innerlijke kind te vertellen heeft. Waar is hij/zij nog verdrietig, boos of gefrustreerd over? Problemen in het leven zijn veelal terug te voeren op het innerlijke kind. De problematiek ligt in de basis. Er zal gewerkt moeten worden aan een stevig fundament. We gaan kijken hoe jij gehecht bent aan jouw ouders, hier ligt namelijk een hele belangrijke sleutel. We gaan werken aan het innerlijke kind.
Jij staat in jouw leven steeds voor iedereen klaar met advies en hulp, maar jouw eigen kind laat je buiten in de kou staan. Wanneer ga jij  jezelf eens pleasen? Vaak hebben we dat niet geleerd. Het is nooit te laat om de deur open te doen en jouw kind aan te kijken en naar hem/haar te luisteren. Misschien ben je bang om open te doen, maar het zal je zo veel vrijheid, energie en blijdschap opleveren. Jij weet al lang wat hij/zij jou gaat vertellen en je weet ook dat jij het aan kan, omdat jij de inhoud van het verhaal zelf al kent. Diep van binnen weet je zelf de antwoorden maar het is fijn, dat iemand even met je meekijkt, meeloopt en meedenkt wanneer je deze deur gaat openen.

                                                                      ~Zodra je elk stuk van jezelf aanvaardt, ontdek je hoe bijzonder je bent ~ Patrick Mundus

Uit liefde kies ik voor mezelf

De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP Hoogeveen
T: 06-38135618
info@uitliefdekiesikvoormezelf.nl
Bedrijfsverzamelpand De Drentse Werf

Selecteer een Afleverpunt