Skip to content

Relaties

Pijn na een verbroken relatie

~Vergeef jezelf, je had de ervaring nodig ~ Cherokee Indianen

Het loskomen van een partner is een heel proces. Je bent jaren zo verbonden met elkaar geweest. Je bent elkaar destijds niet voor niets tegengekomen. In elke ontmoeting zit een magische bedoeling. Je kent elke vezel van je partner en dan moet je hem of haar gaan loslaten omdat je aan alles voelt, dat de lessen zijn geleerd en er geen groei meer in zit.  Op dat moment moet je dan uit liefde voor jezelf kiezen en dat kan een heel pijnlijk en moeilijk proces zijn. Beide partners hebben te maken met verlies. Het niet “slagen” van een relatie is ook een rouwproces. Het is ook een periode waarin je leert om op eigen benen te staan.

Kijken naar je eigen rol:
Het is belangrijk om goed te kijken naar je eigen rol en patronen. Neem de tijd om te rouwen en alles te verwerken, zodat je met al je opgedane inzichten, kennis en wijsheden weer krachtig en met vertrouwen nieuwe relaties aan kunt gaan! 
Op de eerste plaats de relatie met jezelf. Als je daar niet de tijd voor neemt, zul je opnieuw een partner treffen, die bij jou de “onopgeloste stukken” naar boven zal halen. Mijn overtuiging is, dat mensen nooit zomaar uit elkaar gaan. Hier is eerlijkheid, moed en daadkracht voor nodig. Het hele proces is heftig en het is fijn, dat iemand je hierin verstaat en met je mee kan kijken.

In mijn praktijk:
We gaan samen een stukje terug in de geschiedenis, want daar liggen de antwoorden en belangrijke inzichten. Hoe was de relatie van jouw ouders? Hoe is de hechting met jouw ouders? Werd je gezien en gehoord? Is er voldaan aan jouw basisbehoeften: veiligheid, geborgenheid, liefde? Waren jouw ouders er echt voor jou? Hoe is de relatie met jezelf? Kan je goed op eigen benen staan? Wat was/is je intentie voor het starten van een relatie? Heb je helder, waarom je zo graag een relatie wou en wil? Heb je helder wat jij belangrijke aspecten in een relatie vindt? Wat zoek je in een partner en wat heb je zelf te bieden? 

~Als je een relatie aan gegaan bent om gelukkig te worden dan zal je waarschijnlijk teleurgesteld worden. Als je daarentegen een relatie hebt omdat je op zoek bent naar groei dan zal je volop aan je trekken komen ~ Eckhard Tolle

Uit liefde kies ik voor mezelf

De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP Hoogeveen
T: 06-38135618
info@uitliefdekiesikvoormezelf.nl
Bedrijfsverzamelpand De Drentse Werf

Selecteer een Afleverpunt